Jul 2017

ELLE Decoration 3 Wallpaper artists you have to meet!

Deze drie behangdesigners moet je kennen
Behang voor kunstkenners.

door Dunja Colman
jul 21, 2017

Zomaar een printje op de muur? Deze drie inspirerende behangmerken gaan
way beyond. Handwerk is de nieuwe luxe. In de werkelijk fabulous handgemaakte wandbekleding van Snijder&CO, De Guernay en Iksel Decorative Arts komen ambacht, traditie en erfgoed samen. Dit behang maakt je kunstcollectie totaal overbodig.
Met eindeloos geduld creëren deze kunstenaars complete botanische voorstellingen of exotische dierentuinen voor je interieur, en eeuwenoude patronen worden in een eigentijds jasje gegoten. Allemaal baseren ze hun designs op uitgebreid historisch research. Herken hier de hand van de meester.

1. Snijder&CO
Jaap Snijder en Marcelo Gimenes van Snijder & CO zijn echte behangkunstenaars. Het duo is gespecialiseerd in handgeschilderde voorstellingen, met opvallend kleurrijke en gedetailleerde bloemen, planten en vogels. Met oud-Hollandse technieken geven ze een hedendaagse twist aan de 18e eeuwse Chinoiserie, vandaar hun collectie 'Dutchoiserie'.
2. De Gournay
De Gournay is een grote speler op het gebied van ambachtelijk geproduceerd behang. In opdracht van warenhuizen, interieurontwerpers en retail ontwerpt hun enorme team de meest fantastische designs.


3. Iksel Decorative Arts
Dat de oprichters van
Iksel Decorative Arts roots hebben in Irak, Hongarije en Istanbul is duidelijk zichtbaar in hun collecties. De bonte verzameling van dessins is gebaseerd op decoratieve tradities uit de hele wereld. Deze patronen worden met de computer en door kunstenaars met de hand bewerkt tot bruikbare muurbekleding met exotische grandeur.ELLE-Decorations-Snijder&CO-July-17

"Orange blossoms" hand-painted wallpaper in a modern living room.

"Orange tree" hand-painted wallpaper in a modern living room.
We wanted to re-create our clients memory of orange blossoms from her childhood. We painted over 3000 white blossoms on an off-white background.

The wallpaper matches the orange/grey marble floor and the Minotti furniture perfectly.

We are very proud of the end result..

snijder0026co-orangery-4kopie