10th edition Design Day at Maastricht - an interview with Snijder&CO

design day aankondiging

Interview:

Wat maakt jullie producten zo bijzonder?
“Wij benaderen onze ontwerpen meer vanuit ambacht en niet zozeer vanuit een ‘designers oogpunt’. Onze dessins zijn altijd vanuit een conceptuele gedacht ontstaan. Met ons handgeschilderde behang zijn we een stap verder gegaan. Kunst, ambacht en design komen samen en creëren een nieuwe vorm. Gelukkig is de belangstelling hiervoor groot.”
Hoe past jullie werk in de huidige tijdgeest? “Er zijn te veel producten die massaal worden geproduceerd en die van ver moeten komen. Wij willen een tegenhanger zijn en geloven in ambachtelijk en lokaal geproduceerde producten met een kleine ecologisch ‘footprint’. Tevens kunnen wij ons product vervaardigen zonder tussenkomst van derden of computers.”
Wat gaan jullie laten zien tijdens Designday? “Voor de beurs maken wij een speciale kleurrijke behangvoorstelling van 3×3 meter en laten wij meerdere technieken en mogelijkheden zien. Wij vinden het belangrijk dat het handgeschilderde behang bereikbaar is voor iedereen. Wij willen met ons behangontwerp vooral een ambiance creëren en niet zomaar iets ‘leuks’ voor de wand maken. Het is leuker om iets unieks in huis te hebben waar je veel plezier van kan hebben.”
Waar halen jullie je inspiratie vandaan? “Wij zijn vooral geïnspireerd door kunst en ambacht van de Gouden Eeuw en vertalen dit naar een contemporain resultaat. Maar ook planten, vogels en insecten zijn terugkomende thema’s in ons werk.”
Welke rol speelt jouw materiaalkeuze in jouw werk? “Materiaalkeuze is cruciaal voor een kwalitatief en hoogwaardig eindproduct. Ruim een jaar hebben wij geëxperimenteerd met verschillende verf- en papiersoorten om het gewenste niveau te behalen.”