Behangcollectie Orangery vanaf september verkrijgbaar!

Behangkunstenaars Snijder&CO presenteren met trots “Orangery”, een nieuwe najaarscollectie.

Orangery is de opvolger van de succesvolle Dutchoiserie collectie van kunstenaars Marcelo Gimenes en Jaap Snijder. Het behang is geïnspireerd op sinaasappelbloesems uit het verre oosten. Het verfijnde ontwerp past zowel in een klassiek als moderne omgeving. Door de subtiele gelaagdheid van het dessin krijgt het behang haar bijzondere sfeer en uitstraling. Deze prachtige blikvanger maakt elke wand speciaal.

Het handgeschilderde ontwerp wordt gedrukt op hoogwaardig vliespapier is standaard verkrijgbaar in drie kleuren. Een rol vormt een paneel van 139,5 x 303 cm en kost 130 euro. Het ontwerp kan ook geheel naar wens worden aangepast. Voor meer informatie bezoek onze online-shop.

Snijder&CO Orangery blue Snijder&CO Orangery grissaille Snijder&CO Orangery Ocre 1

Moving soon! Our new studio!

Snijder&CO are moving soon to our new studio at the Koningsveldestraat 14 in Rotterdam.
This is a glimpse of our new workspace.. still some work to do but we are very happy with the high ceilings

IMG_3884

ELLE Decoration 3 Wallpaper artists you have to meet!

Deze drie behangdesigners moet je kennen
Behang voor kunstkenners.

door Dunja Colman
jul 21, 2017

Zomaar een printje op de muur? Deze drie inspirerende behangmerken gaan
way beyond. Handwerk is de nieuwe luxe. In de werkelijk fabulous handgemaakte wandbekleding van Snijder&CO, De Guernay en Iksel Decorative Arts komen ambacht, traditie en erfgoed samen. Dit behang maakt je kunstcollectie totaal overbodig.
Met eindeloos geduld creëren deze kunstenaars complete botanische voorstellingen of exotische dierentuinen voor je interieur, en eeuwenoude patronen worden in een eigentijds jasje gegoten. Allemaal baseren ze hun designs op uitgebreid historisch research. Herken hier de hand van de meester.

1. Snijder&CO
Jaap Snijder en Marcelo Gimenes van Snijder & CO zijn echte behangkunstenaars. Het duo is gespecialiseerd in handgeschilderde voorstellingen, met opvallend kleurrijke en gedetailleerde bloemen, planten en vogels. Met oud-Hollandse technieken geven ze een hedendaagse twist aan de 18e eeuwse Chinoiserie, vandaar hun collectie 'Dutchoiserie'.
2. De Gournay
De Gournay is een grote speler op het gebied van ambachtelijk geproduceerd behang. In opdracht van warenhuizen, interieurontwerpers en retail ontwerpt hun enorme team de meest fantastische designs.


3. Iksel Decorative Arts
Dat de oprichters van
Iksel Decorative Arts roots hebben in Irak, Hongarije en Istanbul is duidelijk zichtbaar in hun collecties. De bonte verzameling van dessins is gebaseerd op decoratieve tradities uit de hele wereld. Deze patronen worden met de computer en door kunstenaars met de hand bewerkt tot bruikbare muurbekleding met exotische grandeur.ELLE-Decorations-Snijder&CO-July-17

"Orange blossoms" hand-painted wallpaper in a modern living room.

"Orange tree" hand-painted wallpaper in a modern living room.
We wanted to re-create our clients memory of orange blossoms from her childhood. We painted over 3000 white blossoms on an off-white background.

The wallpaper matches the orange/grey marble floor and the Minotti furniture perfectly.

We are very proud of the end result..

snijder0026co-orangery-4kopie

Geschilderde behangsels geïnspireerd op het boek "Historia Naturalis Brasiliae"

Geïnspireerd door het boek ”Historia Naturalis Brasiliae" uit de tijd van Johan Maurits (Gouverneur Nederlands-Brazilië 1637-1644) hebben behangkunstenaars Snijder&CO nieuwe handgeschilderde behangsels met tropische voorstellingen gemaakt. De exotische landschappen zijn net als in de 17de eeuw wederom een waar pronkstuk van het huis.

Het Nederlands-Braziliaanse kunstenaarsduo is gefascineerd door deze belangrijke historische periode. De graaf Johan Maurits van Nassau liet de inheemse bevolking, flora en fauna van Brazilië vastleggen door kunstschilders als Frans Post en Albert Eckhout. Het door hem geïnitieerde boek “Historia Naturalis Brasiliae” was een ruime tijd een gezaghebbende wetenschappelijke publicatie over Brazilië. Er zijn meer dan 400 pagina's met dieren en botanische tekeningen vastgelegd.

Bij terugkomst in Nederland moet zijn persoonlijke verzameling spectaculair zijn geweest.   Het rariteitenkabinet, in het  recent gebouwde Mauritshuis (DH), bestond onder meer uit etnografische voorwerpen, koralen, opgezette dieren en schilderijen. Europese vorstenhuizen waren diep onder de indruk van de wetenschappelijke prestatie en de vele exotische bezienswaardigheden.

Veel van de Braziliaanse kostbaarheden zijn als diplomatieke geschenken aan Europese vorstenhuizen gegeven. Zo kreeg het Deense hof meerdere schilderijen met de tropische fruitstillevens van Eckhout en zonnekoning Lodewijk XIV liet van de geschonken schilderijen en tekeningen meerdere kostbare wandtapijten (Gobelins) vervaardigen met Braziliaanse onderwerpen genaamd “Les Tentures des Indes”.

Marcelo Gimenes en Jaap Snijder hebben hun gezamenlijke passie voor deze Braziliaans koloniale periode nu omgezet in een project met een mooie reeks tropische handgeschilderde behangsels die zowel in een 17de eeuws grachtenpand als in een modern huis niet zou mistaan.

Hieronder een afbeelding van een Caju-boom (Cashewboom). Binnenkort meer over dit project.

Snijder&CO-Caju-tree